Λεπτομέρειες προϊόντος

Η Avery Dennison ® AWF HP Safety είναι μία σειρά υβριδικών μεμβρανών υψηλής απόδοσης που διατίθενται σε διαφορετικές αποχρώσεις. Η σειρά ασφαλείας της HP συνδυάζει μία εξαιρετική μεμβράνη ηλιακού ελέγχου με ένα πολυστρωματικό υλικό ασφαλείας που κρατά θρυμματισμένο το γυαλί στη θέση του.

 • Ενισχυμένη ασφάλεια γυαλιού. Κρατά το σπασμένο γυαλί στη θέση του σε περίπτωση ατυχήματος.
 • Παρέχει προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία UV > 99%.
 • Ελαχιστοποιεί το ξεθώριασμα των εσωτερικών χώρων.
 • Μειώνει την αντανάκλαση.
 • Εξαιρετική αισθητική και σταθερότητα χρώματος.
 • Βελτιώνει το ύφος του οχήματος και της ιδιωτικής ζωής.
 • Yψηλή απόδοση.
 • Αντιχαρακτική επίστρωση.
 • Eγγύηση εφ’όρου ζωής.

Χαρακτηριστικά απόδοσης μεμβρανών  05 15 30 40
Μετάδοση ορατού φωτός  6%  14% 30%  38%
Μείωση αντηλιάς  94%  85% 68%  57%
Απόδοση από τη ζέστη  75%  64%  57%  51%
Απορρόφηση UV  99%  99%  99%  99%

ΟΦΕΛΗ

Προστασία UV

Η AWF HP Safety της AVERY δεσμεύουν το 99% των βλαβερών ακτίνων UV του  ήλιου, προστατεύοντας το δέρμα σας.

Απόρρητο και Ασφάλεια​

Η ποικιλία αποχρώσεων της AWF HP Safety προσφέρει προστασία της ιδιωτικής ζωής για εσάς και τους επιβάτες σας, καθώς και ασφάλεια για τα τιμαλφή μέσα στο όχημα σας κάνοντας το τζαμί πολύ πιο ισχυρό..​

Προστασία από το ξεθώριασμα

Η παρεμπόδιση των ακτίνων UV με την AWF HP Safety μας βοηθά επίσης να μειώσoυμε το ξεθώριασμα του εσωτερικού του οχήματος.​

Μειώστε τη λάμψη

Η αντανάκλαση επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα οδήγησης, η AWF HP Safety της AVERY την μειώνει αποτελεσματικά. 

Έλεγχος θερμοκρασίας

Μείνετε πιο δροσεροί και βελτιώστε την άνεση οδήγησης με τη μέγιστη απόρριψη θερμότητας των μεμβρανών  μας.

Κρατά το σπασμένο γυαλί​

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της AWF HP Safety είναι ότι σε περίπτωση ατυχήματος, ενισχύοντας την αντοχή του γυαλιού σε σχέση με της υπόλοιπες αντηλιακές μεμβράνες θα κρατήσει το θρυμματισμένο κρύσταλλο, διατηρώντας την ασφάλεια σας.

Image

ΕΓΓΥΗΣΗ

Για όλες τις παραπάνω σειρές αντηλιακών μεμβρανών υπάρχει εγγύηση εφ’όρου ζωής και για την ποιότητα του υλικού και φυσικά για την τοποθέτηση.
Η εγγύηση περιλαμβάνει αλλαγή της προβληματικής μεμβράνης εάν:

 • Υπάρχει κάποιο « φούσκωμα ».
 • Ξεκολλήσει

Η εγγύηση δεν ισχύει μόνο εάν από υπαιτιότητα των επιβαινόντων προκληθεί γδάρσιμο, σκίσιμο, σημάδι.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΕΟ

Με αφορμή το νομοθετικό διάταγμα που ψηφίσθηκε στη βουλή και αφορά την επικόλληση μεμβρανών στους υαλοπίνακες οχημάτων και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, αριθμ. φύλλου 1069 της 10ης Ιουνίου 2008 (βλέπε συνημμένο αρχείο στην ηλεκτρ. διεύθυνση του υπουργείου μεταφορών επικοινωνιών).

Σύμφωνα με το νομοθετικό διάταγμα που ισχύει από τον Ιούνιο του 2008 η Ελλάδα ακολουθεί τα ισχύοντα στην Ευρωπαική Ένωση.
Σύμφωνα με αυτό:
1. Για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα (μπροστινό παρμπρίζ) επιτρέπεται εφ’όσον η διαπέρατοτητα φωτός είναι μεγαλύτερη του 75%. Οι μεμβράνες που θα επικολλούνται στους υαλοπίνακες των οχημάτων θα πρέπει να είναι πιστοποιημένης ποιότητας από κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2.  Για τους εμπρόσθιους πλευρικούς υαλοπίνακες, δηλαδή  του οδηγού και συνοδηγού επιτρέπεται εφ’ όσον η διαπέρατητα φωτός είναι μεγαλύτερη του 70%.
3.  Για τους πλευρικούς υαλοπίνακες που βρίσκονται από την κολόνα του οδηγού και πίσω, καθώς και οπίσθιο ανεμοθώρακα επιτρέπεται η τοποθέτηση οποιασδήποτε σκουρότητας μεμβράνης και δεν υπάρχει περιορισμός εφ’ όσον το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες.

Οι οδηγοί οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας  εάν διαθέτουν σχετικό έγγραφο από Δημόσιο Ίδρυμα δεν υπόκεινται σε κυρώσεις. 
Κάθε οδηγός που εχει τοποθετήσει μεμβράνες υποχρεούτε να φέρει την πιστοποίηση του εγκαταστάτη πάνω στην οποία αναφέρονται τα χαρακτηριστικά των μεμβρανών. Η πιστοποίηση και οι υαλοπίνακες θα πρέπει να έχουν επικολλημένα τα ειδικά αυτοκόλλητα που πιστοποιούν τις μεμβράνες. Οι πιστοποιήσεις μπορεί να ζητηθούν ή σε έλεγχο των ΚΤΕΟ ή από την τροχαία.

Για το ΦΕΚ πατήστε εδώ